четвер, 8 лютого 2024 р.

07.02.2024 - презентація книги від благодійного фонду МХП ,,Громаді"

                                   Україно! Ти моя молитва, 

                                   Ти моя розпука вікова...

                                   Гримотить над світом люта битва 

                                   За твоє життя, твої права. 

                                                                    Василь Симоненко

Сьогодні мали змогу відвідати захід, який присвячений презентації особливої та унікальної книги - Збірка Василя Симоненка «Молитва». Яка змогла з’явитися на світ за підтримки благодійного фонду «МХП — Громаді».  Збірка видана в Черкасах видавництвом «Видавець Олександр Третяков», упорядник черкаський письменник та науковець Василь Пахаренко. Наклад видання — 3000 примірників. Це – благодійний проєкт, всі книги з якого розповсюджуються безкоштовно по бібліотеках.

Збірка містить понад 100 найкращих віршів Василя Симоненка, зокрема, його останні поезії, фото, уривки щоденників, тут вперше графічно відтворено понад 80 рукописів поета. У цій книзі видавець спробував  максимально передати руку Симоненка, адже всі рукописи тут подані в реальному масштабі.

  Тепер і в нашій шкільні бібліотеці є дана збірка. Тож, ми з вдячністю приймаємо цю унікальну книгу до нашої книгозбірні, та висловлюємо слова подяки благодійному фонду «МХП – Громаді» за подаровану книгу і за підтримку та неоціненний внесок у збереження української культурної  спадщини.

  А збірка Василя Симоненка «Молитва» з нетерпінням чекає на свого читача у бібліотеці.






Немає коментарів:

Дописати коментар