вівторок, 2 квітня 2024 р.

Міжнародний день дитячої книги

                         Читання - це віконце, через яке діти бачать і пізнаю  

                                                                             В.О. Сухомлинського

         2 квітня – Міжнародний день дитячої книги  відзначається щорічно в день народження датського письменника-казкаря Ганса Хрістіана Андерсена. Дитина, яка любить і вміє читати – щаслива. Навколо  неї завжди багато розумних, добрих і вірних друзів. Ці друзі – книги.«Скажи мені, що ти читаєш, і я скажу, хто ти».Скільки у людей потреб, стільки різних книг.
        
        Дитяча література, як жанр, з’явилася не так вже давно. Перші книжки для дітей були написані тільки в XVII столітті, а до тих пір розважальні та повчальні історії передавалися виключно з вуст в уста. Колискові пісні, казки, народні оповідання – становили початки дитячої літератури, що нині активно розвивається та збагачується неперевершеними історіями.

       Дитячі книги вбирають у себе цілий світ, а їхнє нескінченне строкате різноманіття тішить все нові й нові покоління. Герої казок проходять з нами через все життя – Попелюшка, Аліса, Том Сойєр, Мауглі, Карлсон, Піноккіо, Котигорошко – вони, та інші герої дарують нам світ пригод і випробувань, а також вчать життєвим принципам, добру, мудрості, силі, терпінню, кмітливості.

     З нагоди свята у шкільній бібліотеці оформлено книжкову виставку "Нові книги - нові друзі" та презентовано збірку віршів "Дитинство моє веселкове"  Ярини Яр.





Немає коментарів:

Дописати коментар